Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
+39 02 87 21 43 19
Mon - Fri: 07:00 am - 05:00 pm
Home   Recepten en tips    Recepten met vlaaiendeegmix

Recepten met vlaaiendeegmix

Vruchtenvlaai (aardbeien, kersen, bosvruchten) zonder raster ø 28cm

Ingrediënten:
Voor het deeg: 250g. mix, 75g. koud water en 7g. droge gist
Voor topping: 125 gr. banketbakkers(d)roompoeder, 310 gr. water
Voor de vulling: 500 gr. vlaai fruitvulling aardbeien, kersen, bosvruchten
Voor decoratie: toeven slagroom
Bereiding:
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bol en laat deze 5 minuten rusten. Na het rusten het deeg plat drukken en rond uitrollen op ± 3mm dikte. Het uitgerolde deeg losjes over de vlaaienpan leggen. De overlappende delen “afrollen” met een deegrol.
Voor de topping: 500gr. banketbakkersroom klaarmaken(= 125gr. banketbakkers(d)roompoeder mixen met 310gr. water) Verdeel dit over de met vlaaiendeeg bekleedde bakvorm.
De vlaai 25 min. laten narijzen en bak de vlaai in ± 17 min. af in een voorverwarmde oven op 200ºc (indien hete lucht op 180ºc). Verwijder de vlaaivorm na 5 minuten, laat de vlaai verder afkoelen.
Voor decoratie: Decoreer met toeven slagroom

Abrikozenvlaai met raster ø 28cm

Ingrediënten:
Voor het deeg: 500gr. mix, 150gr. koud water en 14gr. droge gist
Voor de vulling: 385 gr. grove abrikozenjam en 50 gr. suiker
Voor decoratie: flinke eetlepel abrikozenjam, greinsuiker en toeven slagroom
Bereiding:
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bol en laat deze 5 minuten rusten. Na het rusten het deeg in twee gelijke delen verdelen. Een deel van het deeg plat drukken en rond uitrollen op ± 3mm dikte. Het uitgerolde deeg losjes over de vlaaienpan leggen. De overlappende delen “afrollen” met een deegrol.
Voor de vulling: Warm de abrikozenjam met de suiker even op zodat de suiker goed vermengd is.Verdeel dit over de met vlaaiendeeg bekleedde bakvorm.
Het tweede deel deeg eveneens uitrollen op ± 3mm en hier stroken van ca. 1 cm breed van snijden en als raster aanbrengen op de vlaai.
De vlaai 25 min. laten narijzen en bak de vlaai in ± 17 min. af in een voorverwarmde oven op 200ºc (indien hete lucht op 180ºc). Verwijder de vlaaivorm na 5 minuten.
Voor decoratie: Een flinke lepel abrikozenjam met 10 gr. water aan de kook brengen. Smeer de bovenkant van het vlaai hiermee af. Strooi de greinsuiker erover en laat de vlaai afkoelen. Decoreer met toeven slagroom.

Rijstevlaai ø 28cm

Ingrediënten:
Voor het deeg: 250gr. mix, 75gr. koud water en 7gr. droge gist
Voor de vulling: 500 gr. volle melk, 115 gr. dessertrijst, 100 gr. suiker, 2 tl vanille extract, 2 eieren geklopt
Voor de topping:400 gr. slagroom, 30 gr. suiker en garneerchocolade
Bereiding:
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bol en laat deze 5 minuten rusten. Na het rusten het deeg in twee gelijke delen verdelen. Een deel van het deeg plat drukken en rond uitrollen op ± 3mm dikte. Het uitgerolde deeg losjes over de vlaaienpan leggen. De overlappende delen “afrollen” met een deegrol. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Voor de vulling: Doe de melk en vanille extract in een pan, breng het aan de kook en voeg dan de rijst en suiker toe. Roer even los en breng weer aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het geheel inkoken tot de rijst gaar is. Het moet een vochtig papje zijn. Blijf tijdens het inkoken roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Haal dan de pan van het vuur en roer de opgeklopte eieren door het rijstmengsel.
N.B. Het deeg kan uitgerold worden en de vorm bekleed terwijl de rijst staat te koken. Vergeet niet de rijst met enige regelmaat door te roeren.
Giet de vulling over de met vlaaiendeeg bekleedde vorm.
De vlaai 25 min. laten narijzen en bak de vlaai in ± 25min. af in een voorverwarmde oven op 200ºc (indien hete lucht op 180ºc). De vulling moet net gestold zijn. Verwijder de vlaaivorm na 5 minuten.
Voor de topping: Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de afgekoelde vlaai. Decoreer de slagroom met ganeerchocolade.

Koffie broodjes (12 stuks)
Ingrediënten:
Voor het deeg: 500gr. mix, 150gr. koud water en 21gr. droge gist
Voor de vulling: 125gr. banketbakkers(d)roompoeder, 310gr. water, 125 gr. rozijnen, 100gr. kaneelgranules
Bereiding:
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bol en laat deze 30 min. rusten (afgedekt met plastic). Na het rusten het deeg plat drukken en uitrollen op 4mm dikte in een rechte plak van 30×20 cm.
Voor de vulling: 500gr. banketbakkersroom klaarmaken(= 125gr. banketbakkers(d)roompoeder mixen met 310gr. water). Smeer dit over de deegplak en laat aan de onderzijde 1 cm. vrij. Verdeel vervolgens de rozijnen en de kaneelgranules erover.
De deegplak strak oprollen en met sluiting/naad naar onderen op de snijplank leggen. Hierna de opgerolde rol in plakjes van 2,5 cm. dikte snijden en dan de sluiting onder het broodje leggen (anders gaat deze los bakken). Leg deze in verband op een een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek deze af met ingevet plastic met daaroverheen een theedoek. Laat ze 25 min. rijzen.
Bak de broodjes in ± 12 min. af in een voorverwarmde oven, op 230 ºc (indien hete lucht op 2100ºc).