Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
+39 02 87 21 43 19
Mon - Fri: 07:00 am - 05:00 pm
Home   Recepten en tips    Recepten met sloffendeegmix

Recepten met sloffendeegmix

Aardbeienslof

Ingrediënten
Voor het deeg: 450gr. Mix, 190 gr. roomboter, 1 eierdooier, 10gr. citroenrasp.
Voor topping: 150gr. amandelspijs, 1 ei
Voor de vulling: Zwitserse room (250gr. slagroom en 500gr. aangemaakte banketbakkersroom)
Voor de decoratie: 500gram aardbeien, toeven slagroom

Werkwijze
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangende bal. Verpak het in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter. Steek 2 ovale plakken uit met ingevette slofringen. Leg deegplakken op met bakpapier beklede bakplaat. Plaats slofringen eromheen.

Voor de topping: 150gr. amandelspijs met 1 ei om het smeerbaarder te maken. Verdeel dit op de deegplakken tot 1,5 cm. van de rand af.

Bak de sloffen in ± 25 min. gaar in een voorverwarmde oven op 180ºc. Verwijder de slofringen direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen).

Voor de vulling: Maak Zwitserseroom door 250gr. slagroom (ongezoet) opkloppen totdat het”lobbig” wordt (dus niet te stijf maar op “yoghurt” dikte). Hierna 500gr. banketbakkersroom klaarmaken (= 125gr banketbakkers(d)roompoeder mixen met 310gr water). Spatel de banketbakkersroom door de slagroom. Stop dit in een spuitzak en verdeel de Zwitserseroom over beide slofringen.

Voor de decoratie: Verdeel de aardbeien over de sloffen en decoreer met toeven slagroom.

Witte chocolade – frambozentaart met sloffenbodem

Ingrediënten
Voor het deeg: 450gr. mix, 190 gr. roomboter, 1 eierdooier, 10 gr. citroenrasp.
Voor topping: 150gr. Amandelspijs, 1 ei
Voor de vulling: witte chocolade mousse, 190 gram melk
Voor de decoratie: 350 gram frambozen, decoreersneeuw

Werkwijze
Voor het deeg: Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangende bal. Verpak het in huishoudfolie en laat minimaal 1uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter. Steek 2 ovale plakken uit met ingevette slofringen. Leg deegplakken op met bakpapier beklede bakplaat. Plaats slofringen eromheen.

Voor de topping: 150gr. amandelspijs met 1 ei om het smeerbaarder te maken. Verdeel dit op de deegplakken tot 1,5 cm. van de rand af.

Bak de sloffen in ± 25 min. gaar in een voorverwarmde oven op 180ºc. Verwijder de slofringen direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen)

Voor de vulling: meng de mix met 190gr. melk en klop deze 5 minuten op hoge snelheid. Stop dit in een spuitzak en verdeel de mousse over beide slofringen.

Voor de decoratie: Verdeel de frambozen over de taart en bestuif de taart met decoreersneeuw.

Kano’s/rondo’s (ongeveer 12 stuks)

Ingrediënten
Voor het deeg: 450gr. mix, 190 gr. roomboter, 1 eierdooier, 10gr. citroenrasp
Voor topping: 150gr. Amandelspijs, 1 ei
Voor de decoratie: 2 los geklopte eieren, amandelen

Werkwijze
Voor het deeg: kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangende bal. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Verpak beide delen apart in het huishoudfolie en laat minimaal 1uur rusten in de koelkast.

Voor de topping: 150gr. amandelspijs met 1 ei om het smeerbaarder te maken. Doe dit in een spuitzak.
Verwarm de oven voor op 175ºc.

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats rondo en of kano ringen op het papier. Zorg ervoor dat je een kleine afstand tussen de ringen houdt.

Neem de eerste helft van het deeg uit de koelkast. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Voor de rondo ‘s kun je een ronde steker met 7 cm doorsnede gebruiken. Voor de kano’s kun je een afdruk maken op het deeg met de kanoring en met een scherp mes de vorm uitsnijden. Als je 12 cirkels uit het deeg wilt halen, moet je een paar keer opnieuw rollen en snijden. Wordt het deeg te zacht leg het dan even 2 minuten in de vriezer en ga dan verder.

Leg de uitgesneden plakjes deeg in de bakringen. Neem het tweede stuk deeg uit de koelkast en snijdt hier de dekseltjes uit. Neem de spuitzak met amandelspijs of frangipane uit de koelkast. Spuit een balletje of mooie streep spijs op de deegplakjes in de ringen. Neem het tweede stuk deeg uit de koelkast en snijdt hier de dekseltjes uit. Plaats deze in de ringen. Druk de randen voorzichtig aan. Bestrijk nu elke koek met een eerste laagje losgeklopt ei. Plaats een amandel in het midden en druk licht aan. Bestrijk met een tweede laagje losgeklopt ei.

Zet je bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koeken in ongeveer 20 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en verwijder meteen de bakringen. Doe dit met behulp van een theedoek om je vingers te beschermen tegen de hitte. Laat de koeken nog 5 minuten afkoelen op de plaat en plaats ze daarna op een rek om af te koelen.