Kerstkrans van briochmix
0 Comments
Ingrediënten
Taartpan of springvorm minimaal 28cm
– 500 gram brioche mix
– 22 gram droge gist
– 290 gram water
Voor de vulling
– 25 gram roomboter voor bestrijken
– 75 gram greinsuiker
– 75 gram kaneelgranules
Werkwijze:
- Van de grondstoffen een goed gekneed deeg maken.
- Met de machine een willekeurig programma kiezen en meteen na het kneden het deeg uit de machine halen. Of met de hand ongeveer 20 minuten kneden.
- Leg het deeg in een lichte met zonnebloemolie ingevette kom. Dan 20 minuten laten rusten, afgedekt met een theedoek.
- Het deeg plat slaan, uitrollen tot een platte plak, bestrijken met gesmolten roomboter. Mengsel van kaneel en greinsuiker over de gehele plak verdelen.
- De plak oprollen en vervolgens de rol over de lengte doorknippen. Leg de binnenkant naar buiten en draai beide strengen van bovenaf om elkaar heen.
- Draai van de streng een krans en druk boven en onderkant van de streng ligt aan en sluit de krans.
- Het geheel in een ingevette taartpan of springvorm leggen. 50 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 230˚C, zet de oven daarna op 180˚C en bak de krans af gedurende ongeveer 20 minuten.