Gevulde kerstster
Ingrediënten:
- 500 gram wit-broodmix
- 7,5 gram droge gist
- 300 gram water
- chocoladepasta
- beetje boter om te bestrijken
Werkwijze:
Van de grondstoffen een goed gekneed deeg maken.
Met de machine een willekeurig programma kiezen en meteen na het kneden het deeg uit de machine halen. Of met de hand ongeveer 20 minuten kneden.
Leg het deeg in een lichte met zonnebloemolie ingevette kom. Dan 60 minuten laten rijzen, afgedekt met een theedoek.
Zodra het deeg gerezen is, deeg uit kom halen en op licht bebloemd werkblad leggen.
Verdelen in 3 gelijke delen.
Bol ieder deegballetje op en rol uit tot een grote ronde lap van dezelfde grootte.
Leg een lap op de, met bakpapier bekleedde, bakplaat.
Smeer de helft van de chocoladepasta op de deeglap tot 2 centimeter tot de buitenrand en bedek met de tweede deeglap.
Smeer ook deze in met chocoladepasta tot 2 centimeter tot de buitenrand.
Leg hier de derde lap als afsluiter.
Leg een bord op het deeg en snij eventueel de randen weg.
Zet een glas in het midden van het deeg en druk lichtjes in het deeg zodat je een afdruk ziet
Snijd voorzichtig 16 ‘pizzapunten’ tot aan de adruk van het glas.
Pak vervolgens twee naast elkaar liggende flappen en draai deze tot twee keer toe naar binnen.
Plak de uiteinden een beetje aan elkaar zodat ze een sterpunt vormen.
Dek de kerstster af met plasticfolie en laat nog 45 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plek.
Bak het brood af in een voorverwarmde oven op 200˚C. in ongeveer 25 minuten of tot hij mooi bruin is.
Bestrijk de bovenkant, voor een mooie glans, met boter en laat deze afkoelen op een rooster.
Leg het brood op een mooi bord of goede broodplank.