Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
+39 02 87 21 43 19
Mon - Fri: 07:00 am - 05:00 pm
Home   Recepten en tips    Brood bakken met de broodbakmachine

Brood bakken met de broodbakmachine

Voor veel mensen is het bakken van brood met de broodbakmachine een ideale uitkomst. De machine neemt al het werk uit handen, je krijgt een heerlijk gebakken brood, zonder al te veel handelingen en inspanning.

Hieronder volgen alle punten die jou helpen om een nóg beter brood te bakken met jouw broodbakmachine:

  • Werk nauwkeurig, neem de tijd.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Weeg alle ingrediënten (ook het water) nauwkeurig af m.b.v. een digitale keukenweegschaal.
  • Zet het bakblik op de digitale weegschaal, zet deze op nul. Voeg eerst het meel toe, dan de gist en dan het water. Bij gebruik van de timer, eerst de gist, dan meel en dan het water.
  • Plaats het blik met alle ingrediënten in de machine en kies het juiste programma.
  • Je kunt al een brood bakken op het 2 uurs programma, echter hoe langer brood de tijd krijgt, hoe beter eind resultaat. Een 3 uurs programma geeft een goed resultaat. Lees altijd het recept op de broodmixen, hier staat specifiek vermeld welke programma aangeraden wordt voor het soort broodmix.
  • Zolang de machine aan het kneden is, zit er nog geen temperatuur in de machine en kan je de deksel gerust eens open doen. Wanneer het deeg een harde bal is, die alleen ronddraait (dit gaat vaak ook met enig kabaal gepaard), dan wordt er niet goed gekneed. Er dient dan iets water te worden toegevoegd.
  • Met name bij volkoren varianten kan de hoeveelheid vocht die toegevoegd moet worden iets verschillen. Volkoren kan gedurende het jaar wat meer vocht opnemen. Voor een goed eindresultaat tijdens het kneden, in de machine kijken.
  • Een mooi soepel deeg, geeft het beste resultaat.
  • Na het kneden gaat de machine over tot het rijzen en bakken van het brood, laat dan de deksel dicht.
  • Haal het brood z.s.m. na het einde van het programma uit het blik en laat het uitdampen op een rooster.
  • Bak je op de timer, programmeer deze dan zo, dat je kort na het afbakken, het brood uit de machine haalt.
  • Laat de deksel van de broodbakmachine na het bakken open, zo kan er geen condensvorming optreden en gaat uw blik en machine langer mee.
  • Was het bakblik nooit af, laat eventuele restjes opdrogen en verwijder deze dan met een keukenpapiertje.
  • Na ongeveer 3 minuten is het brood prima te snijden en eventueel in te vriezen. Gebruik een mes met een lang lemmet, dan snijd u mooie dunne sneetjes brood. Bent je niet tevreden over je eigen mes, wij verkopen in de winkel fantastische broodmessen voor slechts 15 euro.

Welke broodbakmachine?
Er zijn vele verschillende broodbakmachines te koop. Met onze jarenlange ervaring durven wij te zeggen dat die van Panasonic het beste resultaat opleveren. Deze machine kneedt erg goed, heeft geen kijkvenster (dit zorgt voor slechte isolatie, waardoor een brood vaak instort), de kneedhaak blijft zelden of nooit in het brood achter, hierdoor blijft het brood intact en de machine kent een lange levensduur. Mocht er dan toch een keer een onderdeel versleten zijn, dan zijn die verkrijgbaar en hebben wij die vaak op voorraad. Heeft je interesse in een broodbakmachine, maak dit dan gerust kenbaar in de winkel, wij nemen dan alle tijd voor advies en het beantwoorden van je vragen.