broodbaklesWorkshops

Wil jij je vaardigheden uitbreiden op het
gebied van brood bakken en/of patisserie?

Volg dan een workshop bij ons!

Er worden verschillende workshops gegeven. Hiervoor kun je je als individu of met meerdere personen opgeven. Wij stellen dan een groep samen met 10 en maximaal 12 deelnemers (dit kan per workshop verschillen).

De workshops worden bij ons op de molen gegeven, in een unieke sfeervolle omgeving en met volop persoonlijke aandacht.

Workshops die bij ons gevolgd kunnen worden: brood bakken met gist of zuurdesem, taart decoreren en sloffendeeg workshop.

Broodbakles

Op deze avond kneed en bak je je eigen broodjes en wordt er veel uitleg gegeven over broodbakken en de mogelijkheden hiermee. Onderwerpen die aanbod komen zijn de melen waarmee we brood bakken, de hoeveelheid water, het rijzen, het vormen van het brood, waarom knippen of insnijden, etc. ect. Tijdens deze avond wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten(meel, water & zout).

Uiteraard is er gedurende de avond volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van de avond gaat iedereen met twee eigen gebakken broodjes en een schat aan informatie en inspiratie naar huis.

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus worden er voorlopig geen workshops gegeven.

Beginners workshop patisserie: sloffendeeg

Heb je altijd al eens wat meer willen bakken dan een cake of koekjes , dan is deze workshop wat voor jouw! Tijdens deze workshop ga je aan de slag met sloffendeeg.
Sloffendeeg is een luxe roomboterdeeg, waarmee vele bereidingen gemaakt kunnen worden. Het deeg geeft een rijke smaak en krokante, brosse structuur. Het mooie aan dit deeg is dat er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Tijdens deze workshop gaan we 3 bereidingen maken met de sloffendeeg;
· Gevulde slof
· Luxe appel/noten taart
· Gevulde koeken
Aan het einde van de avond gaat iedereen met zijn eigen gemaakte baksels, met een schat aan informatie en vol inspiratie naar huis.

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus worden er voorlopig geen workshops gegeven.

IMG-20151031-WA0001