Project Description
Pepernoten brioche
– 500 gram brioche mix (1 grote of 2 kleine brioches)
– 10 gram droge of 20 gram verse gist
– 315 gram water
– 6 gram speculaaskruiden
Vulling
– 115 gram pepernoten
– 50 gram kaneelgranules
– 100 gram suikernibs
Werkwijze
Van de ingrediënten maak je met de hand in ongeveer 20 minuten een goed doorkneed deeg. Of met de machine een willekeurig programma kiezen en meteen na het kneden het deeg uit de machine halen. Het deeg in een ingevette kom 10 minuten laten rusten. De vulling erdoor knijpen en vervolgens 50 min. laten rijzen, afgedekt met een theedoek. Deeg uit kom halen en op licht bebloemd werkblad leggen. Deeg eventueel in tweeën verdelen voor 2 kleine brioches, plat slaan, oprollen en in een ingevette aluminium bakvorm leggen. 50 min. laten rijzen. Bakken in een voorverwarmde oven van 230ºc, gedurende ongeveer 25 min. Bij een hetelucht circulatieoven de temperatuur 25ºc lager.

Benodigdheden

Deeg laten rusten…

De vulling door het deeg knijpen.

Het deeg laten rijzen.

Na het vormen: in het broodbakblik leggen of in de aluminium schaaltjes leggen. Vervolgens laten rijzen…

Pepernoten brioche klaar om van te genieten.