Het thema bij “Heel Holland bakt” was deze week gebakken lucht. Ik hoopte op eclairs en eclairs werden het! Jippie, laat ik afgelopen vrijdag bij de Bakery Institute in Zaandam nou net inspiratie hebben opgedaan. Wat zijn eclairs plaatjes voor het oog. Vol goede moed ging ik aan de slag. Eclairs maken met onze soezenmix, dat moet goed gaan. Op zich ging het ook goed, alleen een tip, pak een niet al te groot spuitmondje, want anders krijg je een groot formaat eclairs, weet ik uit ervaring. De ene helft is gevuld met frambozen bavaroise en de andere helft is gevuld met hazelnoot bavaroise. De ene helft heeft een laag pure chocolade genache met geroosterde hazelnootjes gekregen en de ander helft een laag een witte chocolade met frambozen en pistachenootjes. Plaatjes voor het oog en zo als ze eruit zien, smaken ze ook. Het thuisfront heeft er een jury oordeel over geveld, beide eclairs kregen een mmmmmmm, lekker, waarbij de frambozen-witte chocolade eclair met 17 punten won van de hazelnoot-pure chocolade eclair met 15 punten. Fijn zo’n Janny en Robert thuis! Ik kijk uit naar de finale van komende zondag, wat voor een spektakelstuk zal het gaan brengen?

Soezenbeslag klaar om op te spuiten.

Opgespoten soezendeeg, 10 cm lang.

Ongevulde eclairs af aan het koelen.

Eclairs aan het vullen met frambozen bavaroise.

Chocolade genache gemaakt, 1 deel slagroom:1 deel pure chocolade callets. Slagroom licht aan de kook brengen en chocolade erin smelten. en vervolgens terug koelen.

Witte chocolade gesmolten en verwerkt over eclair.

Afgewerkte hazelnoot-pure chocolade eclairs.

Hazelnoot-pure chocolade en frambozen-witte chocolade eclairs