Heb je “Heel Holland bakt” gezien? En nu dacht je misschien “ze gaat nu vast ook een taart maken in de vorm van een molen.” Dan ga ik je helaas teleurstellen, daar waag ik me niet aan! Die kan alleen maar instorten of de wiek breekt af. De bloemkoekjes, die leken me wel wat. Onze koekjesmix dient als basis en dan een deel kleuren met cacao, de amandelspijs op smaak brengen met sinaasappelrasp en Hollandse speculaaskruiden. Dit is goed te doen, dacht ik nog. Niets is minder waar, het deeg was eigenlijk wat te slap om goed te vormen. En tijdens het bakken dacht ik al “ai, het is wel een héél Hollandse twist geworden… de koekjes lijken niet meer op de Algerijnse variant.” Wat een misbaksel, voor het oog. Toch een positieve ontdekking: de amandelspijs op smaak gebracht met sinaasappelrasp en speculaaskruiden smaakt heerlijk. Fijn dat het testpanel ze heel lekker vonden, dat stelt me toch een beetje tevreden. Op naar volgende week!

Deeg van onze koekjesmix, een deel gekleurd met cacao.

Amandelspijs op smaak gebracht met sinaasappelrasp en speculaaskruiden.

Deeg uitgerold, beide lappen op elkaar gelegd en ingesneden, amandelspijs erin gelegd en gevormd.

Misbaksels, gelukkig is volgens het testpanel de smaak goed!